Divan / Onursal Başkanım,

Geçmiş Dönem Başkanlarım,

Değerli Konuklar,

Değerli Basın Mensupları,

İzmir’in, Ege’nin Finans Profesyonelleri Değerli Meslektaşlarım hoş geldiniz.

Öncelikle gösterdiğiniz güven ve seçiminiz için “Olgunluk Dönemi” olarak adlandırdığımız 4’ncü dönem yönetimi olarak çok teşekkür ediyoruz.

Geçmiş Dönem Başkanlarımız, N. Oğuzhan ALTAY, C. Coşkun KÜÇÜKÖZMEN, Mehmet VURUCU ve Kurullarda yer alan, katkı sağlayan bütün üyelerimize çok teşekkür ediyoruz.

Kurucuların yola çıkış felsefesi ve tüzüğümüze uygun olarak devamlı gelişim ve değişim anlayışından hareketle bir sistem oluşturmak öncelikli amacımızdır. Bunu yapmak için liderlik ve yöneticilik vasıflarının iyi kullanılması gerekir. Yeni oluşturduğumuz yönetim ile bunu başaracağımıza inanıyoruz.

Yönetimi oluştururken amacımız, Üniversite, Bankacılık, Reel Sektör ve Sermaye Piyasaları dengesini korumak, işin içinde olan enerjik, çalışmalara vakit ayırabilecek arkadaşlar ile yola devam etmekti. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Yeni yönetimde 2’si kadın 4 yeni arkadaşımız var. Denetim ve yedek kurul üyelerini de sayarsak kurullarda % 50’den fazla üyemiz değişmiş durumda.

Derneğimiz üyelerimizle bütündür, kurullara belli sayıda arkadaşımız seçiliyor. Bunun dışında kalan üyelerimizi her zaman işin içinde tutmak, onlara da katkı sağlayabilecekleri konularda çalışma yapmalarını sağlamak istiyoruz.

Yönetim ve Denetim Kurulu dışında bize yol gösterecek 15 kişiden oluşan hepsi kendi alanlarında çok değerli Danışma Kurulumuz olacak.

Bizim işimiz ekonomi, finans. Bu sosyal hayata, yaşamın her anına da dokunuyor. Türkiye’nin bunun dışındaki dertleri ile dertlenmememiz imkansız. Dışında kalamayız. Doğru bulmadığımızı, yanlışları söylemek, çözümü de sunmak istiyoruz.

Her ne kadar 2020 kolay geçmedi, 2021 de kolay geçmiyor olsa da önümüzdeki dönemde geriye dönüş sağlanacağına, birçok yeni fırsatın ortaya çıkacağına inanıyoruz.

Hepimiz biliyoruz. Dernek işi gönüllülük esasına dayanır, birlikte ve isteyerek yapılır. Biz hedeflerimize ulaşmak için çalışacağız. Başarı tek başına gelmez. Birlikte çalışmak, takım olabilmek çok önemli. Öncelikle kurullar sonra da üyeler elinden geldiğince katkı vermeli. Kurullar ile birlikte üyelerimizin % 25-30’unu işin içine çekebilirsek başarılı oluruz.

Özetle;

• Finans Derneği olarak ilişkilerimizi, sosyal ve  kültürel etkileşimimizi arttıracağız.
  • Yönetim olarak sorumluluk alacağız, tutarlı davranacağız, güven sağlayacağız.
  • Üyelerimizle, yeni üyeler ve yeni iş birliktelikleri ile etkileşim alanımızı genişleterek, faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.
  • Bütün üyelerimize dokunmak istiyoruz. Konuşacağız, iş yerlerinde ziyaret etmeye çalışacağız.

HEDEF belirlemek önemlidir. Hedefiniz yoksa makineli tüfek ile ateş etseniz dahi hedefi vurmanız zor. Bir hedef varsa tek atışta vurabilirsiniz.

Neler yapmak istiyoruz (Ana başlıklar)

Benim de kuruluş ile birlikte içinde olduğum geçmiş yönetimlerden gelen ve derneğin amaçlarına uygun, katkı sağlayan işlere devam edeceğiz.

• EFD Akademi (Eğitim) önemli konumuz, geliştirerek devam edeceğiz.
  • Finansal Okuryazarlık devam edeceğiz. Ayrıca bunu sosyal sorumluluk olarak görüyoruz.
  • Finans Tadında Sohbetler başlıklı konferanslara iş birlikleri ile devam edeceğiz.
  • Proje Ofisi ve/veya Finans atölyesi kuracağız.
  • Genç EFD bizim geleceğimiz, çok önemli. Mentorluk programına devam edeceğiz.
  • WEB Sitesi ve sosyal medyayı daha etkin kullanacağız.
  • Üniversiteler ve STK’lar ile ilişkiler derneğimizin kabul görmesi ve tanınması için önemli. Ayrıca İstanbul ve Ankara Finans dernekleri ile iş birliği yapmak istiyoruz.
  • Basın ile ilişkileri üst düzeyde tutmak ve finansal, ekonomik konularda güncel rapor ve görüşler oluşturmak istiyoruz.
  • Öncelikle üyelerimiz için, Finans alanında çalışacak insan kaynağı oluşturacağız.
  • Üyelerimizin tanışması, kaynaşması için kısa toplantılar yapacağız.

EFD Temel İlkeleri

Ege Finans Derneği ve Temel İlkelerini oluşturduk, son şeklini verip sizlerle paylaşacağız. (Saygınlık, sorumluluk, adil olma, işbirliği, paylaşım vb.)

EFD Yönetim Kurulu 10 Etik Kurallarımız

1. Yasalara, hukukun üstünlüğüne saygı,
  2. Tüzüğe, kuruluş felsefesine bağlılık,
  3. Dürüstlük, doğruluk ve açıklık ile yönetim,
  4. Gizliliğe saygı ve kişisel bilgileri koruma,
  5. Varlıkların sorumlulukla ve akılcı şekilde kullanılması,
  6. Derneğin saygınlığını etkileyecek kişisel tutum ve davranıştan kaçınma,
  7. Kamu otoritesi, çevre, STK’lar ve medyayla dürüst ilişki ve iletişim,
  8. Doğaya duyarlı, toplumsal, sosyal sorumluluk ile çalışma,
  9. Çıkar çatışmasından kaçınma, objektif olma,
  10. Kurallara uygun derneğin ve üyelerin menfaatlerini önceleyerek çalışma,

Değerli meslektaşlarım; TTK’da çok hoşuma giden bir söz var.

“Basiretli Tüccar Gibi Davranmak”

Yani, sorumlulukla, önünü, arkasını düşünerek hareket etmek, söz ve davranışlarının uyumlu olması demektir.

Biz de kararlarımızda böyle davranacağız.

Cumartesi günü ilk Yönetim Kurulu toplantısında görev bölümü yaparak çalışmaya başlayacağız. Destekleriniz, katılımınız için çok teşekkür ederiz.

Genel Kurula katılan, katılamayan bütün üyelerimize de saygı ve sevgi ile selamlıyoruz.

EFD Yönetim Kurulu Adına

Osman CENGİZ