Ege finas Derneğinde 4. Dönem 18.11.2021 günü yapılan Genel Kurul ile başladı. Yapılan Genel Kurulda Yönetim Kuruluna; Osman Cengiz, Prof Dr. Coşkun Küçüközmen, Arzu Türkmen, Özlem Güner, Taner Dumlu, Bülent Ocak, Denetim Kuruluna; Bülent Köle, A. Şefik Sarıkaya, Hakan Yüksel, Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerine Doç. Dr. Ebru Saygılı, Mustafa Durgut, Dr. Begüm Yurteri Kösedağlı, Cem Albayrak, Tezer Yelkenci, Can Özipek,  Yrd. Doç. Sertaç Çakı ve Denetim Kurulu Yedek Üyeliklerine;  Erdal Akgül, Tolga Genç ve Akgün Vardarcık oy birliği ile seçildiler.

Yönetim Kurulu Yaptığı toplantıda; Yönetim Kurulu Başkanlığına Osman Cengiz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Arzu Türkmen, Yönetim Kurulu Genel Sekreterliğine Erkan Kara, Sayman Üyeliğe Taner Dumlu, Üyeliğe Prof. Dr. C. Coşkun Küçüközmen, Üyeliğe Özlem Güner, Üyeliğe Bülent Ocak’ı seçildiler.

Ayrıca; Başkan Danışmanlığına İlhan Çetinkaya, İdari Koordinatörlüğe Su Avcıoğlu, Sosyal medya Koordinatörlüğüne Merve Bahşi, Bilişim Koordinatörlüğüne Tolga Göğebakan ve EFD Akademi Koordinatörlüğüne Burçak Erkmen’i atadı.

Yönetim kurulu başkanı Osman Cengiz; Derneğin 10 yılı geride bıraktıklarını, bu dönemi Olgunluk Dönemi olarak adlandırdıkları belirttierek, 2012 yılında derneği kurarak birlikte yola çıktıkları derneğin bu güne gelmesinde çok emeği olan Geçmiş Dönem Başkanları, N. Oğuzhan ALTAY, C. Coşkun KÜÇÜKÖZMEN, Mehmet VURUCU ve Kurullarda yer alan, katkı sağlayan bütün üyelere çok teşekkür etti.

Kurucuların yola çıkış felsefesi ve tüzüğümüze uygun olarak devamlı gelişim ve değişim anlayışından hareketle bir sistem oluşturmak öncelikli amaçlarının olduğunu, yönetimi oluştururken dernek hafızası ve Üniversite, Bankacılık, Reel Sektör ve Sermaye Piyasaları dengesini korumak, işin içinde olan enerjik, çalışmalara vakit ayırabilecek arkadaşlar ile yola devam etmek olduğunu, çok değerli, hepsi alanında başarılı yol arkadaşları ile 2. Dönem Başkanı Coşkun hocayı da yanlarına alarak yeni yönetimi oluşturduklarını belirtti.

Devamında; Finans Derneği olarak ilişkilerini, sosyal ve  kültürel etkileşimlerini arttırmak, yeni iş birliktelikleri ile etkileşim alanını genişleterek, bütün üyelere dokunmak istediklerini, kendisinin de içinde yer aldığı geçmiş yönetimlerden gelen ve derneğin amaçlarına uygun, katkı sağlayan işlere devam edeceklerini, EFD Akademi, Finansal Okuryazarlık, Finans Tadında Sohbetler, Genç EFD projelerine devam edeceklerini,  WEB Sitesi ve Sosyal Medyayı daha etkin kullanacaklarını, Üniversiteler ve Sivil Toplum Kuruluşları ile ilişkiler derneğin kabul görmesi ve tanınması için önemli olduğunu, ayrıca İstanbul ve Ankara Finans dernekleri ile iş birliği yapmak istediklerini, basın ile ilişkileri üst düzeyde tutmak ve finansal – ekonomik konularda güncel rapor ve görüşler oluşturmak istediklerini,  üyelerin tanışması, kaynaşması için kısa toplantılar yapacaklarını, Ege Finans Derneği Temel İlkelerini ve Yönetim Kurulu 10 Etik Kuralı oluşturduklarını belirterek, destekleri, katılımları için üyelere çok teşekkür etti. Aldıkları görevi sorumlulukla, tutarlı davranarak yapmaya çalışacaklarını söyledi.

EFD Ege Finans Derneği

2012 yılında 35 İzmirli finansçının bir araya gelmesi ile kurulan Ege Finans Derneği; Finans alanındaki akademisyenler, finansal kurum ve kuruluşlardaki uzmanlar, yöneticiler ve finansçılar ile kamu ve özel sektörden finans profesyonellerini bir araya getirerek mesleki birlik ve dayanışmalarını gerçekleştirmeyi, finans mesleğinin tanıtılmasını, geliştirilmesini, mesleki ilkelerin belirlenmesini, bilimsel araştırmalar yapılmasını hedefleyen, sonuçta da Finansçılar Odası kurmayı amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur.

İzmir’de bulunan tüm üniversitelerden, bankalardan ve aracı kurumlardan, reel sektör kuruluşlarından, ViOP ve Borsa İstanbul’dan yönetici düzeyinde konularında uzman üyeleri bulunmaktadır.

Fark Yaratan Projeler

Finans Tadında Sohbetler, Ekonomi, Finans Alanında Konferanslar, Kobi Finansal Danışmanlık, Ege Finans Akademisi İle Teknik ve Kişisel Gelişim Eğitimleri, Hayatın İçinde “Finansal Okuryazarlık” Adlı Kitap Çalışması, “İzmir Finans Tarihi” Konulu Kitap Çalışması, Sosyal Sorumluluk Projeleri hayata geçirfi ve  “Finansçılar Odası” Oluşturmak için öncü olmak istemektedir.

Genç EFD

Bu çalışma Üniversitelerin; İktisat, İşletme, Finans Mühendisliği, Dış Ticaret ve Finansman, Bankacılık ve Finans gibi bölümlerinde okuyan öğrencilerini Ege Finans Derneği’ne potansiyel üye kazandırırken genç üyelerin akademik, sosyal ve kültürel yaşamlarını geliştirerek katkı sağlar.

Mentorluk Programı

Profesyonel yaşama hazırlanan öğrencilerin, kariyer geçiş süreçlerini kolaylaştırmak, potansiyellerini keşfetmelerini ve bireysel gelişimlerini desteklemek için yapılan programdır.

Amaç; öğrencilerin Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, sürekli kendini geliştiren, çevre ve topluma duyarlı, takım çalışmasına inanan, piyasada tercih edilen insan olmaları amacı ile bilgi ve tecrübe aktarımını sağlamaktır.

Ege Finans Akademi

Ekonomi, Finans konularında seminer, panel, kongre, konferans, çalıştay düzenlemek,

Kurumsal, teknik, kişisel gelişim eğitimleri düzenlemek,

Finansal danışmanlık yapmak,

Haftalık, aylık finansal değerlendirmeler yapmak, yazılar yayınlamak.

Finansal analizler yapmak.

Sosyal sorumluluk projeleri yapmak.