Tolga Göğebakan

Tolga Göğebakan

Full-Stack Geliştirici ve Finansal Teknolojiler

Özgeçmiş

Lise eğitimini Sivas ve Mersindeki Anadolu Liseleri’nden almış, üniversite eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Aynı anda hem Biyoloji hem de İktisat alanlarında uzmanlaşmış, her iki alandan da onur derecesiyle mezun olmuştur. Anadolu Üniversitesi’nde başladığı İktisat Doktora eğitimine Ege Üniversitesi’nde devam etmektedir.

Ayrıca lise çağlarında bir hobi olarak başladığı Bilişim serüvenine, özellikle Anadolu Üniversitesi’nden aldığı Veri Bilimi ve Programlama dersleri ve online olarak Stanford, Duke ve Johns Hopkins gibi kurumlardan aldığı Mikro Yüksek Lisans dersleriyle devam etmiş kendini bu alanda da geliştirmiştir. Sonrasında elde ettiği piyasa deneyimleri ile Bilişim Teknolojileri: özellikle Web Teknolojileri, Veri Bilimi Teknolojileri, Mobil Teknolojiler ve Siber Güvenlik alanlarında uzmanlaşmıştır.

Daha önce uluslararası bir şirkette Finans Uzman Yardımcısı olarak, bir TÜBİTAK projesinde Analist olarak ve çeşitli yerli-yabancı firmaların teknoloji projelerinde Full-Stack Geliştirici olarak çalışmıştır. Şuanda yabancı Finansal Teknoloji projelerinde aktif olarak görev almakta ayrıca gönüllü olarak Ege Finans Derneği’nde Teknoloji Sorumlusu olarak Bilişim Danışmanlığı yapmaktadır. Çok iyi derecede İngilizce bilen Tolga çok sayıda programlama dilini yetkinlikle kullanmaktadır.

2017 - Roca Sanitario S.A. - Finans Uzman Yardımcısı

Çift girişli defter tutmadan finansal raporlamaya; gelecekteki nakit akışını tahmin etmekten bütçe hazırlamaya kadar finans ve muhasebe departmanında yapılabilecek her görevi yaptım.

2018 - TUBITAK 1003 - Proje Analisti

Veri temizleme, madencilik ve görselleştirme; panel verilerin ekonometrik analizi,, zaman serisi tahmini ve ayrıca elde edilen sonuçların yorumlanmasına yardımcı olmaktan sorumluydum.

2018 - Ege Üniversitesi - Araştırma Görevlisi (Bursiyer)

Uluslararası göç verisi üzerine çalışıyorum ve yapay zeka destekli bir veri analitiği web uygulaması ve mobil uygulama hazırlıyoruz.

2020 - Full-Stack Web ve Mobil Uygulama Geliştiricisi (Freelancer)

Kurumsal kimlik ve sosyal medya danışmanlığından; bulut sunucu hizmetine; web uygulama geliştiriciliğinden mobil uygulama geliştiriciliğne geniş bir spektrumda yerli ve yabancı çeşitli girişimlere hizmet veriyoruz.

2021 - Finansal Teknolojiler (Freelancer)

Finansal teknoloji ve yapay zeka uygulamaları alanındaki son gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

2023 - Siber Güvenlik (Freelancer)

Web güvenliği ve mobil güvenlik alanlarındaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Beceriler

Finans & Finansal Teknolojiler
Deneyim: 6 Yıl
Tasarım (2D & 3D)